Citromfű szörp

Citromfűből már készítettem szirupot (nagy az érdeklődés utána, jótékony hatása miatt), de szörpöt most főztem be először. Az íze friss citromos, a színe aranyló a barna cukortól. A barna cukorral kapcsolatban, ha elfogatok egy jó tanácsot. Nem mindegy miért barna az a cukor. Azért mert valójában nádcukorból készült, vagy azért mert a fehér répacukrot karamellel beszínezték. Hát nem mindegy :) Sok mindenhez használom, mert cukor létére nem annyira káros, mint a fehér cukor, az íze pedig sok mindennek jól áll. Ezzel készítem pl. a Fenyőrügy szirupot is. Akkor a recept:

1 nagy tál citromfű, 2 l víz, 1,5 kg barna cukor 3 db bio citrom. Elkészítését, lásd Levendula szörp. 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 31 + 34


Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió