Egy: megérett a meggy, de mennyi...

Apukám kertjében a meggyfán, nem nagyon látszanak a levelek, mert annyi meggy terem rajta. Nagyon örülök, mert így többféle meggyes finomságot tudok készíteni. A család kedvence a Meg(g)y a joghurtba. Mióta először készítettem, nem eszünk bolti "csodát". Egyszer olvastam valahol, hogy ha a föld eper termését csak joghurthoz használnák, akkor  sem tudnának ennyi epres joghurtot gyártani. Bele sem merek gondolni, mi lehet a dobozban. Lehet a kor hozza, de egyre jobban odafigyelek mit teszek az asztalra. Ez vonatkozik a húskészítményekre, a tejtermékekre, és a többi ételre is. Mióta elkészült a kemencénk elég ritkán vetemedem kenyér vásárlásra. Már próbálkozom kovászos kenyérrel is, de tegnap ledöbbentem az egyik kenyérsütős facebook oldalon, 4 éves kovászról írtak. Innen tudtam, van mit tanulnom még...

A kemencével együtt elkészült a füstőlönk is, így ősztől a feldolgoztt húskészítményeket sem kell megvennem a boltban, és végre ehetünk szalámi és kolbászféléket, nátrium glutamát, guargumi és társai nélkül. 

Rendületlenül szedi az egész család a meggyet, nekem tériszonyom van, tehát létra, fa kilőve, de befőzni én fogom, úgyhogy a munkamegosztás rendben.

Készül hagyományos meggylekvár, kávés meggylekvár (a kávés eper után szabadon) és a joghurthoz való csoda. 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió