Érett cseresznyét falni jó, fütyülte a rigó

És milyen igaza van a rigónak. Sorban érnek a cseresznye fajták, a ropogós, a fekete és társaik. Már a meggynél is nagyon örültem az új magozómnak, de a leszedett mennyiséget meglátva, örömöm tovább fokozódott. 

A cseresznye gyümölcscukor tartalma nagyon magas (ezáltal még a fagyasztóban sem fagy meg teljesen), de nem mondható egy pikáns, különleges zamatú gyümölcsnek, ezért lekvárként tovább kellett gondolnunk. Így kerekedett ki a fűszeres cseresznyelekvárunk. Karakterét a durvára őrölt fekete bors adja, de a többi fűszerrel együtt teljes az ízharmónia. Jövőre elkészítjük a vörösboros cseresznyelekvárt is (továbbgondolva a vörösboros körtelekvárt) mert egyes vörösborok rendelkeznek némi cseresznyés aromával, így fokozottan kiemelik a cseresznye zamatát.

A palántáim, hála a jó időnek csak nőnek, csak nőnek. Virágzik a tök és kezd beérni az a kb. 30 szem sárgabarack, amit a tavaszi fagyok és az őt követő viharos szél fent hagyott a fán. Kedves ismerős szerint nézzük a jó oldalát, legalább nem hajt meg bennünket a barack. Ez biztos. 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió