Finom rácsos linzerEgyszerű, finom, gyorsan elkészül ez a süti, akár hétvégre a családnak, akár vendégeknek sütjük. 35 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, 15 dkg zsírral 1 zacskó sütőporral, 1 tojással, 1 citrom levével és reszelt héjával, és egy csipet sóval, kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Megkenjük a kívánt lekvárral és következő töltelékkel: 3 tojás sárgáját 20 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 10 dkg darált diót és a tojások kemény habját. A tészta másik feléből csíkokat vágunk, mellyel berácsozzuk a süti tetejét, 180 fokos sütőben megsütjük.
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
Bemutatkozás »
Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak. |
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |