Füge az "Ígéret földjének" lefőbb kincse

Többféle mediterrán növény kapott helyet kertünkben. Ezek között vannak fagytűrőek, mint a füge, a gránátalma, kivi, babér, rozmaring és vannak amiket teleltetni kell, mint a citrom, mandarin, olajbogyó.

Idén a füge annyi termést hozott, amivel már érdemes elbíbelődni a konyhában. Az érett füge mézédes, puha és finom. Szedés után azonnal el kell fogyasztani, vagy fel kell dolgozni, mert tárolásra nem alkalmas.

Sok jótékony hatása ismert, többek között fokozza a spermatermelést. Káliumtartalma segíti a vér tisztulását. B-vitaminjai elősegítik a táplálék felszívódását, nyugtató hatású, cinktartalma a prosztatabántalmakat enyhíti. Meghűlés esetén csillapítja a légzőszervekre ható ingereket, gyógyítja a gyulladásokat. Apró magjai segítik a béltartalom mozgását. Magas káliumtartalma szabályozza a szívverést, csökkenti a vérnyomást, serkenti a máj működését. Fehérje és szénhidrát összetétele serkenti a gyomor és a vékonybél működését. 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 15 + 39


Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió