Hókifli

Nagymamám dióval készítette, de nagyfiam enyhén szólva nem rajong a dióért, ezért gondoltam egyet és lekvárral készítettem el a jól ismert hókiflit.

25 dkg zsírt 10-15 percig keverünk, majd belemorzsolunk 2 dkg élesztőt. Hozzákeverünk 50 dkg lisztet, 1,5 dl tejfölt, csipet sót és kevés porcukrot. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 3-4 mm "vastagra" nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a közepére tesszük a lekvárt. Kétféle lekvárral a nyerő nálunk, citromfüves málnával, mert nincs benne mag, illetve a feketeribizlilekvárral, mert jól harmonizál a fanyar feketeribizli a vaníliás cukorral. De mehet bele dió, mák vagy gesztenye töltelék is. Feltekerjük, meghajlítjuk és 180 fokos sütőben világosra sütjük, még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk, mert hát hókifli a becses neve.

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 39 + 55


Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió