Krumplis sterc

Ha sok volt az aludttej (akkor még megaludt a tej), Mamám mindig stercet készített, mert azzal az igazi. A receptet nem találtam meg a szakácskönyvében, ezért sokáig kísérleteztem mire olyan lett, mint régen. Íme, a recept:

20 dkg búzadarát 4 ek. olajon megpirítunk. 2 db nagyobb krumplit meghámozunk, apróra vágunk és 6 dl enyhén sós vízben nagyon puhára főzünk. Mikor kész, ráöntjük a darára és ezzel puhára főzzük a darát. Hideg aludttejjel kínáljuk. 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió