Levendula szörp

Van egy nagyobbacska tó a kertünk közepén. 2 éve 50 tő levendulát telepítettünk köré. Az álmom vált valóra....sok-sok levendula vesz körül. Tavaly már virágzott, így ki tudtam próbálni szörpnek milyen. Jelentem isteni!  Íme a recept:

1 nagy tál levendula (3 vaskos marék, szárral szedve), 2,5 l  víz, 2 kg cukor 3 db bio citrom. 

A levendula fejét ollóval levágtam, lábasba tettem, felöntöttem a vízzel, belekevertem a cukrot és belekarikáztam a citromot (Én szörpökhöz mindig bio citromot használok, hogy a héja is belemehessen, de most több boltot is bejártam, nem kaptam biot. Hát megpucoltam a citromot és úgy karikáztam bele)

36 órát állt, többször megkevertem, hogy jobban és hamarabb olvadjon fel a cukor. A levendulát alaposan kicsavartam, a kapott szörpöt átszűrve sterilizált (ezt külön fejezetben találjátok) üvegekbe töltöttem, és ment a befőző automatába, 90 fokra és 30 percre. Benne hagytam kihűlni. 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 54 + 39


Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió