Madártej pite

Unokatestvérem kis korában hallani sem akart a madártejről. Nem volt hajlandó megkóstolni sem. Hiába mondta neki Mama, hogy csicseregni fogsz tőle. Ezek után gondolt egyet és elkészítette a madártej süti változatát, amit unokahúgom így már örömmel fogadott.

Íme a recept: 4 tojást szétválasztunk és a sárgákat habosra verjük 18 dkg cukorral (Aki úgy szereti a kikevert tojást, mint én, az készítse 5 tojásból, mert nekem nagyon szokott fogyni a tojáskrém menetközben). Mikor már fehéredik, hozzáöntünk 1 liter hideg tejet és kézi habverővel simára keverjük. Ekkor hozzákeverünk 25 dkg lisztet, egy csipet sót és kihűtött 10 dkg olvasztott vajat. Felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, és a kézi habverővel ezt is hozzákeverjük. Ne ijedjünk meg, a hab nem marad egyben, mint a piskóta tésztánál, egynemű madártej sűrűségű masszát kapunk. Tepsibe öntjük (nem kell sem vajazni, sem lisztezni, nem fog beleragadni) és előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük. A külseje ropogós lesz a belseje krémes marad. Fenséges. 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió