Diós kökényes kifli

25 dkg lisztet, 1 csipet sót, 5 dkg cukrot alaposan összekeverünk. Robotgépbe tesszük 14 dkg hideg vajjal és morzsává dolgozzuk. Hozzáadunk 2 dl tejfölt és gyorsan összegyúrjuk, hogy kezünk melegétől ne legyen nagyon puha. Négyfelé osztjuk, egyenként Folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A diót durvára darájuk, aki szereti egy kicsit meg is piríthatja (vigyázat, gyorsan megég és keserű lesz)

Sütőt előmelegítjük 190 fokra, a tepsibe sütőpapírt terítünk.

Liszttel alaposan meghintet gyúródeszkán, a korongokat kicsit átgyúrjuk, és kb. 24 cm-es kört sodrunk belőlük. Pizza szelővel 12 cikkre vágjuk. (mind a négy koronggal hasonlóan teszünk) Megkenjük 1 db tojás fehérjével. A cikkeket megkenjünk a kökénylekvárral (kb. 30 dkg) és megszórjuk a durvára őrölt dióval (kb. 15 dkg). Feltekerjük és meghajlítjuk, hogy kifli alakját kapjuk. 3-4 cm távolságra a tepsibe rakjuk, tetejét a fenti tojás sárgájával lekenjük és 15 perc alatt készre sütjük. Közben 3 evőkanál forró vízből és 6 dkg cukorból szirupot készítünk és a már megsült, forró kifliket lekenjük.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió