Krumplis sterc

Ha sok volt az aludttej (akkor még megaludt a tej), Mamám mindig stercet készített, mert azzal az igazi. A receptet nem találtam meg a szakácskönyvében, ezért sokáig kísérleteztem mire olyan lett, mint régen. Íme, a recept:

20 dkg búzadarát 4 ek. olajon megpirítunk. 2 db nagyobb krumplit meghámozunk, apróra vágunk és 6 dl enyhén sós vízben nagyon puhára főzünk. Mikor kész, ráöntjük a darára és ezzel puhára főzzük a darát. Hideg aludttejjel kínáljuk. 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió