Levendula szörpVan egy nagyobbacska tó a kertünk közepén. 2 éve 50 tő levendulát telepítettünk köré. Az álmom vált valóra....sok-sok levendula vesz körül. Tavaly már virágzott, így ki tudtam próbálni szörpnek milyen. Jelentem isteni! Íme a recept: 1 nagy tál levendula (3 vaskos marék, szárral szedve), 2,5 l víz, 2 kg cukor 3 db bio citrom. A levendula fejét ollóval levágtam, lábasba tettem, felöntöttem a vízzel, belekevertem a cukrot és belekarikáztam a citromot (Én szörpökhöz mindig bio citromot használok, hogy a héja is belemehessen, de most több boltot is bejártam, nem kaptam biot. Hát megpucoltam a citromot és úgy karikáztam bele) 36 órát állt, többször megkevertem, hogy jobban és hamarabb olvadjon fel a cukor. A levendulát alaposan kicsavartam, a kapott szörpöt átszűrve sterilizált (ezt külön fejezetben találjátok) üvegekbe töltöttem, és ment a befőző automatába, 90 fokra és 30 percre. Benne hagytam kihűlni. Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
Bemutatkozás »
Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak. |
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |