"Mini" narancslekvár

Első év, hogy annyi "narancs" termett, hogy el tudtam készíteni a saját narancslekvárunkat. Azért írtam a narancsot idézőjelbe, mert a növénykét citromfának vettük, de a képen látható narancsizű mini narancsok teremnek rajta.

Íme a recept: 40 dkg mini narancs, héjastul, mert hát bio, félbevágtam és 4 dl vízben puhára főztem. Ezután leszűrtem, a levet félretettem, a gyümölcsöt pedig szitán átpasszíroztam. 15 dkg cukorral felfőztem és beletöltöttem a sterilizált üvegekbe és mentek a száraz dunsztba.  A megmaradt narancs "vízből" szirupot készítettem.....


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 20 + 38


Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió