Sima, kopasz, pelyhes, vagy bolyhosSzinte minden gyümölcsért (kivéve a déligyümölcsök) rajongok. Az őszibarack áll nálam az első helyen. Ízlés dolga, melyik kinek jön be. Amikor megérkezett Magyarországra a nektarin, örültem, mert utáltam a szőrős barack héját, mire megpucoltam a könyökömön fojt a leve. Gondoltam itt a megoldás. Hát nem. Az íze elmarad és nem kicsit, a zamatos lédús Mariska és Champion baracktól. Ez a két kedvencem. Én a fehérhúsú barackra esküszöm. A sárga húsú őszibarack bár tovább tárolható, de nem annyira lédús, zamatos, és jellegzetes színét karotin tartalmának köszönheti. Próbálkoztam cukorral elkészíteni a lekvárt, de hiányzott "valami" belőle. Valószínű a sárgabaracklekvár zamatát kerestem. Ezért mézzel főztem be az őszibarackot. Megjött a várt hatás, különleges zamatot adott a baracknak a méz, úgy hogy nem tolakodó a méz íze. Arról nem is beszélve, hogy egészségesebb.
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
Bemutatkozás »
Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak. |
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |