Töltött rumos laposEgyszerű elkészíteni, aránylag olcsó is, és ha felnőtt vendégek jönnek biztos ezzel kínálom meg őket. 50 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 15 dkg cukorral, 1 zacskó sütőporral, 3 tojássárgájával és egy pici tejjel tésztát gyúrunk. Háromfelé osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és tepsi hátán megsütjük a 3 lapot. Ezután elkészítjük a tölteléket: 1 dl vaníliás tejbe megáztatjuk az egyik lapot, összetörjük, hogy sima legyen. Hozzáadunk 3 evőkanál Meggylekvárt, 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 15 dkg cukrot, 10 dkg vajat és fél dl rumot (igazit, nem aromát vagy sütőrumot). Rákenjük a második lapra, föléje tesszük a harmadik lapot, majd a 3 tojásfehérjéből 20 dkg cukorral gőz felett sűrű habot verünk, és sütemény tetejére simítjuk. Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
Bemutatkozás »
Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak. |
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |