Mama receptjei Finom rácsos linzer » Egyszerű, finom, gyorsan elkészül ez a süti, akár hétvégre a családnak, akár vendégeknek sütjük. 35 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, 15 dkg zsírral 1 zacskó sütőporral, 1 tojással, 1 citrom levével és reszelt héjával, és egy csipet sóval, kevés... Pejsli (Szalontüdő, tüdő nélkül) » Gyerekkoromban sokszor készített pejslit a Mama. Sokan idegenkednek ettől az ételtől, de nekem az egyik kedvencem. Igaz a tüdőt kihagyom, mert nem hogy nem eszem meg, látni sem jó érzés. Viszont a nyelvet és szívet imádom. Kevés kalóriát... Krumplis sterc » Ha sok volt az aludttej (akkor még megaludt a tej), Mamám mindig stercet készített, mert azzal az igazi. A receptet nem találtam meg a szakácskönyvében, ezért sokáig kísérleteztem mire olyan lett, mint régen. Íme, a recept: 20 dkg búzadarát 4... ![]() Madártej pite » Unokatestvérem kis korában hallani sem akart a madártejről. Nem volt hajlandó megkóstolni sem. Hiába mondta neki Mama, hogy csicseregni fogsz tőle. Ezek után gondolt egyet és elkészítette a madártej süti változatát, amit unokahúgom így már örömmel... Sós rúd » Vörösboros körtelekvárral és lágysajttal fenséges, de magában is hamar elfogy. 50 dkg lisztet elkeverünk 2 mokkáskanál sóval. A közepébe morzsolunk 2,5 dkg élesztőt és 120 ml vízzel összedolgozzuk. A tésztából cipót formálunk, liszttel...
1 |
|
![]()
Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér
|
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |