Mama receptjei

Finom rácsos linzer »

Egyszerű, finom, gyorsan elkészül ez a süti, akár hétvégre a családnak, akár vendégeknek sütjük. 35 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, 15 dkg zsírral 1 zacskó sütőporral, 1 tojással, 1 citrom levével és reszelt héjával, és egy csipet sóval, kevés...
Pejsli (Szalontüdő, tüdő nélkül) »

Gyerekkoromban sokszor készített pejslit a Mama. Sokan idegenkednek ettől az ételtől, de nekem az egyik kedvencem. Igaz a tüdőt kihagyom, mert nem hogy nem eszem meg, látni sem jó érzés. Viszont a nyelvet és szívet imádom. Kevés kalóriát...
Krumplis sterc »

Ha sok volt az aludttej (akkor még megaludt a tej), Mamám mindig stercet készített, mert azzal az igazi. A receptet nem találtam meg a szakácskönyvében, ezért sokáig kísérleteztem mire olyan lett, mint régen. Íme, a recept: 20 dkg búzadarát 4...
Madártej pite »

Unokatestvérem kis korában hallani sem akart a madártejről. Nem volt hajlandó megkóstolni sem. Hiába mondta neki Mama, hogy csicseregni fogsz tőle. Ezek után gondolt egyet és elkészítette a madártej süti változatát, amit unokahúgom így már örömmel...
Sós rúd »

Vörösboros körtelekvárral és lágysajttal fenséges, de magában is hamar elfogy. 50 dkg lisztet elkeverünk 2 mokkáskanál sóval. A közepébe morzsolunk 2,5 dkg élesztőt és 120 ml vízzel összedolgozzuk. A tésztából cipót formálunk, liszttel...

1 |

Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió