"Mini" narancslekvárElső év, hogy annyi "narancs" termett, hogy el tudtam készíteni a saját narancslekvárunkat. Azért írtam a narancsot idézőjelbe, mert a növénykét citromfának vettük, de a képen látható narancsizű mini narancsok teremnek rajta. Íme a recept: 40 dkg mini narancs, héjastul, mert hát bio, félbevágtam és 4 dl vízben puhára főztem. Ezután leszűrtem, a levet félretettem, a gyümölcsöt pedig szitán átpasszíroztam. 15 dkg cukorral felfőztem és beletöltöttem a sterilizált üvegekbe és mentek a száraz dunsztba. A megmaradt narancs "vízből" szirupot készítettem..... Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
Bemutatkozás »
Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak. |
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |