Nagymama és a hét zöldség

Hófehérke és a hét törpe helyett, Nagymama és a hét zöldség. Amikor először elkészítettem Mama receptjei közül, még került bele tartósítószer, mert aggódtam, hogy hőkezelés és dunsztolás nélkül nem áll el. Egy üveggel próbáltam meg tartósítószer nélkül, amit legutoljára hagytam. Semmi baja nem volt. Ezek után csak sóval tartósítottam. Volt olyan év, amikor több üveggel készítettem, mint egy évi mennyiség és második év végén sem volt semmi baja a zöldségkeveréknek.

Ebben az ételízesítőben nincs adalékanyag (kivéve a só), Az üzletekben kapható  ételízesítők eszméletlen mennyiségű ízfokozót, és egészségre ártalmas anyagot tartalmaznak. Gyerekkoromban nem sokáig voltam menzás, de már tudom miért nem szerettem az ott készült ételeket. Mindegyiknek egyforma vegeta íze volt, a levestől a főzelékig, a húsokon és pörkölteken át. Akkor ez volt a divat, mindent vegetával próbáltak ehetővé tenni.

A napokban vágtunk disznót és Roland két barátja eljött segíteni. Már előző este megérkeztek, így vacsorát készítettem nekik. Wokban sütöttem egy kis kínait (mármint csirkét) és főztem hozzá rizst. A kínaihoz készült rizsbe nem teszek Hét zöldséget, mert nem illik ízben hozzá. Erre a fiam fel is hívta a figyelmem, majd az egyik barátja pánikszerűen rohant, hogy csak azt ne, mert ő gluténérzékeny és a vegetában van glutén. Megnyugtattuk, hogy ebben nincs, meg nem is kerül az ételbe, de azóta sem értem egy zöldségkeverékbe mit keres a glutén.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió