vissza | nyomtatás

Bemutatkozás

Bagó- Kocsis Ildikó vagyok, a férjemmel és két fiúnkkal
(21 éves és 4 éves), a Győr melletti Vámosszabadin élünk.

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónk. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.  Bár városban, panelban nőttem fel, a szüleimnek mindig volt kiskertje, (volt, hogy három is), és már 10 éve, hogy kertes házban élünk. A déligyümölcsön kívül szinte minden zöldséget és gyümölcsöt megtermelünk. Pontosabban citromunk is terem a teraszon, a gránátalma idén virágzott először, a fügén is találtunk idén már termést, és a goji bokrunk is szép termetesre nőtt két év alatt.

A befőzés során nem használok semmilyen tartósítószert sem. Lekvároknál, zseléknél csak a cukor, a gyümölcs, és ha az ízek megkívánják fűszerek, illetve a Hét zöldség kompozícióban a zöldségek és a só. A befőzési idényt a pitypang lekvárral kezdem és december- januárban a kökénylekvárral fejezem be.

Mivel mindig többet sikerült befőznöm, mint a négytagú család szükséglete, ezért a többlet ajándéknak is nagyon jó volt, karácsonyra, születésnapra, névnapra. Sok pozitív visszajelzést kaptam, ezért úgy döntöttem, belevágok...

Jöjjenek velem ezen az úton (ami remélem akadályoktól mentes lesz), induljunk el együtt a kezdetektől és kövessék nyomon "a nagymama főztje" mindennapjait, és ha gondolják, ha megkívánták, rendeljenek web áruházunk kínálatából.