vissza | nyomtatás

Rácsos linzer

Kipróbáltam céklalekvárral. A dió és cékla kitűnő párosítás.

Egyszerű, finom, gyorsan elkészül ez a süti, akár hétvégre a családnak, akár vendégeknek sütjük.

35 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, 15 dkg zsírral, 1 zacskó sütőporral, 1 tojással, 1 citrom levével és reszelt héjával, és egy csipet sóval, kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Megkenjük a kívánt lekvárral és következő töltelékkel:

3 tojássárgáját 20 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 10 dkg darált diót és a tojások kemény habját.

A tészta másik feléből csíkokat vágunk, mellyel berácsozzuk a süti tetejét, 180 fokos sütőben megsütjük.