Rácsos linzerKipróbáltam céklalekvárral. A dió és cékla kitűnő párosítás. Egyszerű, finom, gyorsan elkészül ez a süti, akár hétvégre a családnak, akár vendégeknek sütjük. 35 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, 15 dkg zsírral, 1 zacskó sütőporral, 1 tojással, 1 citrom levével és reszelt héjával, és egy csipet sóval, kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Megkenjük a kívánt lekvárral és következő töltelékkel: 3 tojássárgáját 20 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 10 dkg darált diót és a tojások kemény habját. A tészta másik feléből csíkokat vágunk, mellyel berácsozzuk a süti tetejét, 180 fokos sütőben megsütjük.
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
![]()
Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér
|
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |