Rácsos linzer

Kipróbáltam céklalekvárral. A dió és cékla kitűnő párosítás.

Egyszerű, finom, gyorsan elkészül ez a süti, akár hétvégre a családnak, akár vendégeknek sütjük.

35 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, 15 dkg zsírral, 1 zacskó sütőporral, 1 tojással, 1 citrom levével és reszelt héjával, és egy csipet sóval, kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Megkenjük a kívánt lekvárral és következő töltelékkel:

3 tojássárgáját 20 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 10 dkg darált diót és a tojások kemény habját.

A tészta másik feléből csíkokat vágunk, mellyel berácsozzuk a süti tetejét, 180 fokos sütőben megsütjük. 

 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 53 + 15


Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió