Ragus tészta

Ez a tészta férjem legénykorából jött, mikor még egyedül élt. Tulajdonképpen az egész elnevezés ebből a tésztából indult, ezt a mai napig itthon made in "micsináltuk" tésztának hívjuk. Száraz tésztája mindig volt otthon, és éppen amit talált  a hűtőben, vagy kamraszekrényben, abból rakott bele. Lehet a ragu paradicsomos, tejfölös, vagy akár tejszínes is. Az alapja mindegyiknek dinsztelt hagyma. Ha forrón a tésztára halmozzuk a ragut és sajtot reszelünk a tetejére, mennyei. Pár összetevő gondolatébresztőnek, aztán ki-ki a saját szájíze szerint formálhatja:

4 személyre:

Tejfölös változat: 

50 dkg csirke, vagy pulykamell csíkok,

fél doboz konzerv kukorica

1 üveg lecsó

só, bors

2 dl telföl 

Paradicsomos változat:

40 dkg gépsonka

10 dkg füstölt kolbász

20-30 dkg zöldbab, vagy borsó

só, bors, ketsup

5 dl sűrű paradicsomlé

Rakhatunk bele gombát, vagy sárgarépát és paszternákot kockára vágva, vörösbab konzervet. Tényleg csak a fantáziánk szab határt, ennek a tészta ételnek. 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió