Ragus tésztaEz a tészta férjem legénykorából jött, mikor még egyedül élt. Tulajdonképpen az egész elnevezés ebből a tésztából indult, ezt a mai napig itthon made in "micsináltuk" tésztának hívjuk. Száraz tésztája mindig volt otthon, és éppen amit talált a hűtőben, vagy kamraszekrényben, abból rakott bele. Lehet a ragu paradicsomos, tejfölös, vagy akár tejszínes is. Az alapja mindegyiknek dinsztelt hagyma. Ha forrón a tésztára halmozzuk a ragut és sajtot reszelünk a tetejére, mennyei. Pár összetevő gondolatébresztőnek, aztán ki-ki a saját szájíze szerint formálhatja: 4 személyre: Tejfölös változat: 50 dkg csirke, vagy pulykamell csíkok, fél doboz konzerv kukorica 1 üveg lecsó só, bors 2 dl telföl Paradicsomos változat: 40 dkg gépsonka 10 dkg füstölt kolbász 20-30 dkg zöldbab, vagy borsó só, bors, ketsup 5 dl sűrű paradicsomlé Rakhatunk bele gombát, vagy sárgarépát és paszternákot kockára vágva, vörösbab konzervet. Tényleg csak a fantáziánk szab határt, ennek a tészta ételnek.
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér
|
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |