Citromfű szörpCitromfűből már készítettem szirupot (nagy az érdeklődés utána, jótékony hatása miatt), de szörpöt most főztem be először. Az íze friss citromos, a színe aranyló a barna cukortól. A barna cukorral kapcsolatban, ha elfogatok egy jó tanácsot. Nem mindegy miért barna az a cukor. Azért mert valójában nádcukorból készült, vagy azért mert a fehér répacukrot karamellel beszínezték. Hát nem mindegy :) Sok mindenhez használom, mert cukor létére nem annyira káros, mint a fehér cukor, az íze pedig sok mindennek jól áll. Ezzel készítem pl. a Fenyőrügy szirupot is. Akkor a recept: 1 nagy tál citromfű, 2 l víz, 1,5 kg barna cukor 3 db bio citrom. Elkészítését, lásd Levendula szörp. Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére Hozzászólások Tóthné RáczkevyEmese 2020-07-18 07:36:07 Nagyon egeszseges és nyugtató.
1 |
Szóljon hozzá Ön is! |
Bemutatkozás »
Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak. |
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |