Sima, kopasz, pelyhes, vagy bolyhos

Szinte minden gyümölcsért (kivéve a déligyümölcsök) rajongok. Az őszibarack áll nálam az első helyen. Ízlés dolga, melyik kinek jön be. Amikor megérkezett Magyarországra a nektarin, örültem, mert utáltam a szőrős barack héját, mire megpucoltam a könyökömön fojt a leve. Gondoltam itt a megoldás. Hát nem. Az íze elmarad és nem kicsit, a zamatos lédús Mariska és Champion baracktól. Ez a két kedvencem. Én a fehérhúsú barackra esküszöm. A sárga húsú őszibarack bár tovább tárolható, de nem annyira lédús, zamatos, és jellegzetes színét karotin tartalmának köszönheti.

Próbálkoztam cukorral elkészíteni a lekvárt, de hiányzott "valami" belőle. Valószínű a sárgabaracklekvár zamatát kerestem. Ezért mézzel főztem be az őszibarackot. Megjött a várt hatás, különleges zamatot adott a baracknak a méz, úgy hogy nem tolakodó a méz íze. Arról nem is beszélve, hogy egészségesebb.

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 52 + 36


Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió