Sós rúdVörösboros körtelekvárral és lágysajttal fenséges, de magában is hamar elfogy. 50 dkg lisztet elkeverünk 2 mokkáskanál sóval. A közepébe morzsolunk 2,5 dkg élesztőt és 120 ml vízzel összedolgozzuk. A tésztából cipót formálunk, liszttel megszórjuk a tetejét és nedves konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük. Ezután hozzágyúrunk 20 dkg szobahőmérsékletű vajat, majd ismét 1 órát kelesztjük, amikorra is kb. a duplájára meg nem kel. Gyúródeszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval 1 cm csíkokat vágunk. Ezután a csíkokat kb. 10 cm hosszúságúra daraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Durva szemű sóval megszórjuk és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére |
![]()
Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér
|
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió |