Virágzik a pitypang

Eljött az idő, hogy elkezdjem a kinyílt virágokat leszüretelni. Kisfiam is segítene, de jobb, ha akkor szedem a virágokat, mikor ő alszik. Aztán elkészült... végig kóstoltuk... Leírhatatlan az íze. Nyersen nem kóstoltam a pitypang virágot, de a zselé íze fenséges, mint a nektár a mesékben. Állaga a mézhez hasonlít, a színe borostyánéhoz. Barátnőm kérdezte, hogy alávalóság-e kalácsra, kenyérre kenni. Kinek, kinek gusztusa szerint, nagyon finom lekváros kenyérnek is, de ne felejtsünk el kiskanalat vinni, ahányszor a hűtőhöz megyünk, mert kár lenne kihagyni csak úgy, egy falat pitypangzselét.
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Bemutatkozás »

Mivel a Nagymamámtól tanultam a befőzést, így Ő a névadónk és logónkban is Ő szerepel. Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom, de azokat a lekvárokat és zseléket is felvettem a kínálatba, amik a próbafőzés után nagy sikert arattak.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió