Virágzik a pitypang

Eljött az idő, hogy elkezdjem a kinyílt virágokat leszüretelni. Kisfiam is segítene, de jobb, ha akkor szedem a virágokat, mikor ő alszik. Aztán elkészült... végig kóstoltuk... Leírhatatlan az íze. Nyersen nem kóstoltam a pitypang virágot, de a zselé íze fenséges, mint a nektár a mesékben. Állaga a mézhez hasonlít, a színe borostyánéhoz. Barátnőm kérdezte, hogy alávalóság-e kalácsra, kenyérre kenni. Kinek, kinek gusztusa szerint, nagyon finom lekváros kenyérnek is, de ne felejtsünk el kiskanalat vinni, ahányszor a hűtőhöz megyünk, mert kár lenne kihagyni csak úgy, egy falat pitypangzselét.
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Védd a helyit, vedd a kisalföldit! 2016.november 6. Győr, Dunakapu tér

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió